Nieuws

Uit

De kwaliteit van de grassen in veel grasland blijkt onvoldoende. Ongeveer de helft van de weiden blijkt niet geschikt te zijn voor de huidige melkproductie

Lees meer »

Uit

In de praktijkproef ‘Waarheen met ammoniak op veen’ experimenteren onderzoekers met lage ruw eiwitgehaltes in het rantsoen van koeien. Een teveel aan ruw eiwit in het

Lees meer »

Uit

Ondernemers moeten inzetten op financiële buffers, focus op productiekosten en behoud van maatschappelijk draagvlak. Dat stelt De Rabobank in haar vernieuwde visie ‘Melken in balans’.

Lees meer »

Biologische omzet stijgt Gepost november 1, 2015

Uit

In 2014 kocht de Nederlandse consument voor 1,13 miljard euro aan biologische producten in de supermarkt, speciaalzaak en buitenshuis. Dat is een groei van zes

Lees meer »

Uit

Automatisch melken kan goed worden gecombineerd met weidegang. Dat is de conclusie van het project Robot & Weiden. Aan het project deden 500 melkveehouders mee,

Lees meer »

Opfokkosten vaak onderschat Gepost oktober 25, 2015

Uit

Jongveeopfok is een kostenpost die nog vaak wordt onderschat. Boeren schatten deze kosten op hun bedrijf op gemiddeld 1200 euro. Uit recent onderzoek blijkt dat

Lees meer »

Uit

In de media wordt vaak gehamerd op het belang van een korte tussenkalftijd. aAa-analist Marcel Verboom houdt er een andere opvatting op na. Hij stelt

Lees meer »

Uit

Een luchtwasser, die in de melkveestal zorgt voor het verlagen van de ammoniakuitstoot. Dat is een van de highlights op de open dag van de

Lees meer »

Vruchtbaarheid steeds belangrijker Gepost september 17, 2015

Uit

Na het melkquotumtijdperk zijn stalruimte, fosfaatrechten en grond belangrijke beperkende factoren. De productie per koeplaats per dag is steeds belangrijker. Vruchtbaarheid speelt hierbij een cruciale

Lees meer »

Uit

Op veel melkveebedrijven is de solvabiliteit goed. Banken verwachten dat het gros van de boeren dit dal van lage melkprijzen goed zal doorkomen. Dat blijkt

Lees meer »